• I did it again?!: Finta kids...who me?! Nääääh...

    I did it again?!

    Bebis 2 är på G och massor av tankar florerar, skillnader på hur man blir behandlad nu mot då. Nu är jag 10 år äldre och ställs inför andra frågor... Jag har andra funderingar nu & kommer att beta av en hel del olika saker som hänger ihop med graviditet, barn och sådana saker...en mammablogg helt enkelt!

    Wednesday, March 21, 2007

    Finta kids...who me?! Nääääh...

    Hehe...läste hos cian om att låta barn vinna- den perfekta finten! Jag är specialist på finta ungar... syrrans lilla korv kan vara väldigt butter om det råkar vara moster som kommer för att hämta på dagis & inte papsen eller mamsen.

    Istället för att få en grinig unge på halsen som kastar sig i backen och tvärvägrar så får man vara smart, tävlingar funkar alltid. Och självfallet loosar man frivilligt bara för att glädja kidsen. Nu sist snackade jag med mamsen i luren & han var där, han började föra världens oljud i bakgrunden, bråka med sin morbror...skrek som en liten gris, lyfte på andra telefonen så det blev rundgång och man nästan förlorade hörseln samt hamna i psykos.

    Så...jag ber mamsen som börjar tappa humöret att ge luren till surmuppen, bad han leta rätt på alla bilar som han har hos mormor, sortera dem på färg och räkna ihop alla och sen komma tillbaka och berätta för mig hur många han hade! Mamsen pustade ut och brorsan fick vara ifred, efter 10 minuter meddelar liten mig om alla olika färger och antal, efter som mamsen & jag inte var klara i luren så fick han nästa uppgift...sortera skor i hallen *S*...fan, jag gillar barnarbete vad det verkar!

    Men det funkar, man bryter tankebanorna på barnen och de får känna sig väldans viktiga utan att man behöver tappa tålamodet och få skallebank som heter duga när ljudnivån slår i taket! Självfallet så låter man dödligt imponerad av att de kan räkna & att de har sorterat...vet inte hur många OOOOOOH va du är duktig man vräker ur sig *S*. Funkar varenda gång och man köper sig lite lugn & ro!

    Problemet är bara när de blir äldre hehe...det funkar inte längre att säga till sonen att sortera skor i hallen eller räkna typ läxböcker, då får man onda ögat direkt. Nu kostar det oftat pengar istället *S*....du får..hmmm...20 spänn om du gör ditten & datten?! Tyvärr lär de sig även på kuppen att börja trissa upp beloppen, man sitter och dealar med en lill mafija helt plötsligt... herregud barn är livsfarliga att ha & göra med ibland!

    Nu förstår jag varför jag tyckte det var så enkelt när grabben var liten, man kunde ju finta han lättare när han blev jobbig...inte som nu en beräknande liten ödla mellan varven som vänder det emot en...kör sin musik ashögt för han vet att man tillslut slänger en 20:a utanför dörren och bara GÅ UT OCH KÖP GODIS eller nått....bara gåååå....låt mig vara...

    Helvete, vad har jag gett mig in på *S*...ser skräckvisioner om när han blir 15...eeeh jaha (satan) så du har högsta betyg i alla ämnen sa du, hmm...jo självklart ska mamsen betala för lite moppekort & en shiny ny moppe (GULP)!!!

    Måste ändra teorier här snabbast fan, annars lär man sluta som bankrutt, tänk bara några år framåt...jaha så du tog studenten sa du och ska plugga vidare...jo, det klart mamsen betalar körkort...ååå hade jag lovat en ny bil oxå (fan, tunga minnesluckor)?! En Nissan sunny-83 funkar...nähe jaha du ville ha en lotus sa du....ska bara ringa papsen...be right back?!

    *S*...japp, så ni ser...man måste tänka sig för riktigt noga, rätt vad det är smäller det troligen tillbaka eller så får man börja spela på alla dessa lotterier för att KANSKE vinna några mut-miljoner så man kan klara sig undan personlig konkurs! Självfallet grova överdrifter & vild fantasi...men farligt nära sanningen om man inte passar sig!

    Fast jag minns då vi lät en kusin nere i juggeland "vinna" i fotboll, trots att hans bollsinne var lika med NOLL & odrägligt bortskämt gnällarsel till unge. Men syrran & jag var ju "gäster" i deras hem, så vad gör man inte för "husefriden".
    Tss...både syrran & jag ångrade oss rätt snabbt när den otacksama lilla skiten började dissa oss stenhårt, säger till sin paps att "kvinnor är som kalkoner & jag segrade från början till slutet".

    Fyfan vad arga vi var sen...jävla ungjävel...nästa gång ska vi spela brallorna av dig...KALKONER VA?! Mutter mummel...men vi nöjde oss med att skrämma skiten ur ungen *S*...fyfan vad vi var elaka, konstigt nog älskar fanstyget oss än idag och nu är han en stor kille, skulle aldrig våga säga så igen för han vet nog att vi kommer plocka håret av han om han EVER drista sig till sådana dumheter?!

    Labels: , ,

    6 Comments:

    Blogger Unknown said...

    Själva lyckades vi klämma åt farsan på en femhundring för varje 4:a och tusen för en 5:a

    Jag fick skitbra betyg och pappa blev fattig...
    Men efter det har han inte lovat nånting ( förstår inte varför)

    Han avskydde hur vi helt plösligt gick från totala drönare till betyg-hetsande pluggisar..
    Samt att man visste nog hur man skulle utnyttja det dåliga skilsmässo-samvetet

    Huhuhu vilken elak liten egoistisk GRIS man låter som...

    6:27 AM  
    Blogger RedAngel said...

    hahaha...mnjaaa man har ju lärt sig hemifrån ;)det har kostat dem! Speciellt papsen har man runt fingret...säger man paaappaaaaa så skriker han nu mer NEJ JAG HAR INGA PENGAR först! Men likt förbannat pynta han bilskolan *asg*.

    Mamma är mer svårflirtad, men en italienresa klämde hon efter litet jobbandes med samvetet! Fast den jävla resan får man äta upp! Inte trillar hon i samma fälla 2 ggr *snörvel*

    6:43 AM  
    Blogger Unknown said...

    Samma här..
    Pappa bjöd mej till Kroatien när jag fyllde 30 men han pikade mej nästan hela tiden om betyg-pengarna...
    Han är lite besviken att jag blev en röris med så dyra betyg Hahaha..Han tyckte betygen var värda minst en Sjuksyrreutbilding Hahaha

    6:47 AM  
    Blogger RedAngel said...

    hehe det kostar att ligga på topp, så hade han pyntat dubbelt så KANSKE det hade vart värt...meeen å andra sidan hade papsen vackert fått sitta barnvakt när du jobba häcken ur led & ändå inte får allt för bäst lön...säg det så kniper han igen *S*

    Och egentligen...röris/sjuksköterska..är inte det lite samma likandant hahaha?! SAMT att han kan pingla dig & slippa vänta 14 dagar?! Hmm...??? Så nog gjorde han icke ett dåligt köp trots allt ;)

    1:44 PM  
    Blogger Mia said...

    Det är nåt särskilt med döttrar och fäder. Det värsta är att Mannen vet om att han blir lurad, men kan inte säga nej.

    2:02 AM  
    Blogger RedAngel said...

    *L* Jupps det är väl så, och brorsorna välter ju mamsen enklare med sina bedjande ögon & huvud på sne än en själv!
    Verry strange...men det heter ju pappas flicka, mammas son av någon anledning hehehe

    5:04 AM  

    Post a Comment

    << Home

  • Adriart´s