• I did it again?!: Onödiga eller nödvändiga saker?!

    I did it again?!

    Bebis 2 är på G och massor av tankar florerar, skillnader på hur man blir behandlad nu mot då. Nu är jag 10 år äldre och ställs inför andra frågor... Jag har andra funderingar nu & kommer att beta av en hel del olika saker som hänger ihop med graviditet, barn och sådana saker...en mammablogg helt enkelt!

    Saturday, May 26, 2007

    Onödiga eller nödvändiga saker?!

    Lite kul när man scannat av marknaden, samt när jag & vänninan vart på alla dessa tänkbara babymeckan & lyssnat på drivna säljare som försökt sig på lite bättre provision! Att shoppa till en bebis är en dyr historia & läste just en artikel om babyshoppers *S*...ja, ett lustigt yrke som iaf enligt artikeln (vi föräldrar gravid nr3) var lönande (utomlands så klart).

    Hmm...att betala för en shopper? Iofs. inte helt galen tanke om man antingen är så dålig under graviditeten att man är begränsad med rörligheten eller kanske jobbar som ett djur & har ett koppel barn hemma som man oxå ska hinna med?!

    Samtidigt så tänker man hur det funkar, upplägget. Kommer de prångla på en en hel uppsjö av onödiga saker? Gör de en research som de sen presenterar & utifrån den så lägger man sina önskemål? Tänker på inhandling av div barnvagnar/säkerhetstester alla de olika sängar som finns på marknaden & skötbord (finns ju de som vält). Hmm...sen är väl de stora inköpen något man vill klämma & känna på?
    Tex vagnar vill man provköra så de är anpassade för ens behov & bil osv! Och halva grejen är väl att frossa bland kläder, saker och allt?! Kanske som kändis kan det vara jobbigare att shoppa ifred?! Men som dödlig...mnja det kostar ju redan en hel del, vill man betala timpenning för att slippa (fast gladerligen kan man ju hyra en målare istället som fixar rummet om man inte orkar)?!
    Men det måste vara underbart att ha som yrke, sniffa på bebissaker dagarna i ända och köpa åt andra...tänk själv hur man står som en fjant & jamar så fort man ser en minisko eller dress *L*!

    Tänkte köra min egen Sverker-lista på tänkbart onödiga saker, men folk får jättegärna lägga sitt veto om de tänker på annat vis.

    Senast såg jag reklam från Libero Engångs-skötbordsunderlägg?! Ehum...jaha, mitt skötbord är plastad historia mao avtorkbar och man använder handduk under så....det...kändes nödvändigt för att?!
    Och de har ju engångs haklappar oxå...men sist sonen va liten tyckte jag de va värdelösa...några va med tape= satt fast en nanosekund, de som är i plastpåse material & knyts känns scary när kidsen drar i dem?! Och det rinner så fint ned på kläderna ändå, även om just magen blir ren *S*! Lika bra med de där vanliga & skölja...kanske mer miljövänligt om man tänker så långt!

    En spegel för att kunna se bebisen i baksätet då man kör?! Personligen ser jag en trafikolycka än att man ska köra säkrare genom att glutta på bebisen?! Bättre att stanna vid vägkanten än att riskera livet om man nu nödvändigtvis ska behöva titta?!

    Den stinkfria blöjhinken?! Hur många har gått på den då? Hur många tycker att det verkligen gör skillnad?! Släng blöjan direkt i en påse & ut med den-garanterat billigare och mer doftfritt!

    Hålla vällingen varm-burken & hålla bebismaten varm?! Sure, vill man mata sitt barn med bakterier eftersom vällingen/maten vart på uppvärmning en längre tid, eller?! Den här tingesten försökte en säljare sälja på väninnan...jag skrattade & bara mnja...annars har man en thermos med hett vatten, fixar färsk välling?! Känns mer hälsosamt & minimerar risken för magsjuka och annat!

    Speciella "frysa in mjölken" påsar?! Hmm...tveksamt fall, eller kanske om man nu har ett barn som vägrar ta bröstet & man måste pumpa kopiösa mängder (påsarna såg stora ut).
    Och bebisar dricker inte så mycket egentligen, de spyr upp hälften. Så då kan man lika gärna köpa en plasthistoria för isbitar, ta fram antal kuber man behöver...för man kan ju ändå inte spara på mjölken heller och värma om?!
    Och...har man i iskuber så är det ju perfa när man ska lära bebisarna käka mat...en skvätt mjölk on top. Så kan man ju skedmata med mjölk oxå!

    Och alla läskiga mjölkmaskiner...gah, självfallet skaffade jag en innan sonen föddes! Hur många gånger använde jag den? Kanske 3 gånger på 6 månader & det var så läskigt tyckte jag...man trodde man skulle få tre meters ko-spenar hahaha...nä ursh! Hur många har haft nytta av dem undrar jag?

    Napp till nyfödd? Fick i present & näe...sonen använde dem aldrig den var ju så stor ändå & han hade ju inte behövt en i magen...så varför nu då, var mer när han blev flask-gammal som han ens kunde ha en napp i munnen (frågan är om det var nödvändigt att ens lära han det...egentligen?!)

    Medicin-nappen? Har någon erfarenheter av den? Funkar den?? Man brukar ju få den där sprutgrejen till mediciner & det är väl lättare att få ned mera med hjälp av den?!

    Febertermometer nappen? Någon som har en sån? Funkar de bra eller? Tror mer på örat temp eftersom det går fort & sjuka barn vrider sig som ormar?!

    Japp, det var lilla listan...kommer inte på mer nu, men jag vet jag sett en drös prylar som man bara skaka huvudet åt!

    Labels: , ,

    0 Comments:

    Post a Comment

    << Home

  • Adriart´s