• I did it again?!: Besök hos mvc...

    I did it again?!

    Bebis 2 är på G och massor av tankar florerar, skillnader på hur man blir behandlad nu mot då. Nu är jag 10 år äldre och ställs inför andra frågor... Jag har andra funderingar nu & kommer att beta av en hel del olika saker som hänger ihop med graviditet, barn och sådana saker...en mammablogg helt enkelt!

    Friday, January 12, 2007

    Besök hos mvc...

    My god...höll på skratta ihjäl mig, hade min lilla visit idag till mig galna barnmorska...hon verka lite snurrig ibland tror jag bestämt & här ska man ju själv va det av alla hormoner om man ska va så där grötig i skallen, men jag e nog allt piggare än henne.

    Hon tappar tråden, rullar med ögonen och knappar in fel på datan hela tiden...hon är skitrolig att bara spana in medans hon snurrar in sig i dimman och blir stressad av datorn! Så idag var det lyssna på hjärtljuden, hon fnissa & sa att jag hade en riktig galloperande sak...låter som en häst i gallop?! Ja, sist hette det skenande tåget eller flåsande hunden...de där hjärtljuden verka ha många namn *S*.

    Så tog vi blodtrycket...jaha ja...inte undra på att man e på halv stång...100/50...jag tror jag just satt mitt eget rekord i botten notering, kanske håller man på förvandlas till en zombie rent av?! Och den förbannade halsbrännan...men yaiks...normalt så kan man spränga en bomb brevid mig, sno mitt täcke & duscha mig med isvatten utan att jag ens skulle vakna, möjligen vända på häcken och mummla...nu...NU...vaknar jag av freaking halsbränna?! Man hickar & rapar som värsta grisen...och det brinner banne mig i strupen....det är så man blir tokig.

    Och jag har försökt inte dricka kaffe på en vecka, kolla att man inte har i lök & annat shit som kan ge en halsbränna...MEN...det finns inte längre mer anledning än att jag svullar nattetid möjligen som kan ge denna strupbrand lite mer fjutt. Och de här skitmedicinerna funkar ju ändå inte...har halva fass hemma i skåpet men likt förbannat brinner det & min nattsömn likaså!

    GAH!!! Och så börja barnmorskan dilla om kurser?! Tänkte å nej...nu ska vi se vad hon ska få för sig att man kan tänkas behöva, så jag höjde ett ögonbryn och titta på henne....vilket iofs inte är så bra för då blir hon så nipprig att hon slår knut på sig själv och ögonen rullar nästan ur hålorna på henne...efter hon hängett sig åt sina nervös ryck och äntligen kläckt en kurs så skratta jag...mnjaa du kanske ska gå tex amningskurs?! Eeeh...Det kan ju vara något??? ELLER?! Tittade på henne och frågade av vilken anledning den skulle vara bra för just mig då?

    Hon tänkte & tänkte...sen bara eeeh...ja eller ...jo men...asså...hade du problem med amningen? Eh, nä...det var ju just det jag inte hade...liten satte sig som en propp runt tittsen minuterna efter förlossning och ja...sedan dess så har det funkat serrö?! Jaha...ja...men vilken kurs har du gått på förut då? FUB...men den var värdelös med tanke på att jag har barnskötarutbildning i bagaget, 5 syskon och sunt förnuft....så att gå en kurs för hur man byter blöjor & inte skakar nyfödda var ingen wow faktor direkt?!

    Och...asså hur lång är en amningskurs??? Egentligen? -Fatta tag i bröstet, för det mot bebisens mun...se till att den får in halva patten i gapet och voila....?! Kan det vara längre än 15min??? Eller?! Mohahaha...ja, jag har ju svårt att se att den ska va fler dagar eller så hahaha...eller är jag bara knäpp kanske?! Alla går på veckokurser om amningens vara eller icke vara?! Naah, inget för mig som vänta barn 2...kanske om det är första bebin?!

    Sen fanns det något...förberedande förlossning tror jag den hette...och jag fråga henne vad den innehöll, för pain som fan...det vet jag ju om & det jag snarare skulle vilja ha lite mer på benen är ju möjligen olika painkillers och min lätta förlossningsskräck efter första barnet...eller vaddå lätta jag kommer pissa ner mig av skräck och fullkomligt dö i någon minut innan le bebbe trilla ut?!

    Jag kommer hyperventilera och svimma direkt hahaha...eller bara jag tänker spruta så försvinner det sista blodtrycket och jag befinner mig i de svarta prickarnas dansande land. Så jaha hon sa de går igenom sådant, jag undra om man kan fråga en massa...för jag har liksom ingen lust att skrämma ihjäl alla andra morsor när jag drar min story om hackeryggen och läckande ryggmärgsvätskor samt förlamning...då kommer de ju föda på plats i ren skräck. Ja, hon är barnmorska...så det kan hon svara på säger hon! Jag blinkar och tittar på henne...kunde inte låta bli...ja men du är väl det med?! Så det kan väl du oxå svara på...eller?? Tänkte...vart fan gick jag in? Har jag missat något? Är jag hos kebabkungen eller vad?!

    AH, just det dietisten ringde ÄNTLIGEN idag & jag fick en tid...men det var ett helvete att få en tid, så ovillig människa så jag blev förbannad tillslut:
    -Varför har du sökt hit?
    -Ni är specialister på just den benskörhet som går i min släkt & behandlar samtliga familjemedlemmar, det är en aggresiv form och ovanlig...vi och en till familj äger den i HELA SVERIGE och jag har glutenintollerans & laktos...och nu är jag gravid så jag behöver veta vad jag ska äta för att vi ska må bra & jag ska öka i vikt?!

    -Ja men intolleransen har du ju haft länge..
    -Eh, NÄ jag har just fått diagnosen serrö & vet inte alls vad den innebär rent konkret?! (IDIOT tänkte jag, snacka om att utgå & hon hade värsta överlägsna tonen så man kunde strypt henne rätt i luren)
    -Ja, men du ska vända dig till din vårdcentral vet du väl...
    -Ja och de har ingen annan, så rekomenderade dig för just mina problem?! (Din jävla kärring, snart spikar jag upp dig...vad är ditt problem?!)
    -Jaha, ja men det blir lätt missförstånd, de har en egen dietist där...
    -NÄ det är ju därför de rekomenderade dig (I wonder why biyaaach)
    -Ja, nu hade du ju så många olika diagnoser att jag inte kan ta det via telefonen, det är nog bäst du kommer hit!

    Vid det här laget såg jag rött...jag såg hur jag ville slå henne hårt i huvudet & skrika henne rätt i örat så hon blev döv...vilken jävla kärring & vaddå ta på telefon?! Hon ringer mig på mobilen mitt i ett köp av en tvättmaskin...hur fan i hela helvete ska jag ens då kunna minnas ens två stavelser av vilken kost jag bör äta nu?! Jag kokade...

    -Ja, men du vet att du måste ju ha en remiss för att komma hit
    -JA MEN GISSA VARFÖR JAG RINGDE DIG?! JAG HAAAAAR EN REMISS...(#"@@@###)
    -Ja men då så...så sätter vi upp en tid då! (Djupt besviken ton över att hon ej lyckats att skaka av mig från luren, jag hängde som en pitbull i benet...)

    Det där samtalet triggade varenda jävla latent aggression som man EVER ägt & mina tankar var att med sanslösa människa...jobbar du som dietist eller? Det är ju inte gratis att gå dit & man ringer väl inte i onödan i brist på annat?! Här har de snackat om för tidiga förlossningar &för små bebisar som resultat av intolleransen....det kanske är så att då jävlars så vill man nog se till att få sig en frisk liten knubbis men tydligen så var det svårt att släppa kaffekoppen och sluta lacka naglarna och kanske göra skäl för lönen, istället för att försöka dribbla bort en från en jävla tid. Och att ens yppa i luren vad man ska käka?! Ursäkta mig...men vad i hela helvete är det för skit?! Man brukar få listor...man brukar få rekomendationer på vad som innehåller vad....förbannade satmara!

    Ja...så var det med den saken...men åtminstånde fick jag min tid, men det var jävlars vad hon försökte skaka av sig en gång efter annan?! Undrar om hon inte skulle fundera på att börja mata pippifåglar i parken istället...för så värst intresserad var hon ju uppenbarligen inte! Denna sjukvård...å mine mine...så woonderbar så man vill ge henne en blomma & diplom!

    Mohaha...min barnmorska undra om jag känt fosterrörelser ännu & jag sa att jo du...det var ett tag sedan det började, nu är det mer våldsamt & kraftfullt...man ser konturer av både armar och ben... rätt vad det är så kan man skåda sin mage trummas innifrån...jag skrattar varenda gång, ser så roligt ut bombombom & hela magen dallrar och man ser fötter som pressar...petar man på fossingen så försvinner den snabbast fan & ersätts av en serie upprörda kickar över att man dristat sig till att röra ers höghets fot *S*! Jag kan glo på min mage i timmar...lika faschinerad varenda gång över min lilla kicker...

    0 Comments:

    Post a Comment

    << Home

  • Adriart´s